Home

Diumenge, 8 de desembre a d’2/4 d’1 del migdia – Al Castell del Paborde de la Selva del Camp

Intervindran: Pasqual Aguilar, Toni Llimona, Arcadi Oliveres, Pep Riera i Sergi Saladié

https://www.facebook.com/events/467795603340971/?source=1

MANIFEST
Plataforma del Camp en Defensa de la Terra i el Territori.

Qui som?

La Plataforma del Camp en Defensa de la Terra i el Territori neix com a associació arran de l’anunci de la construcció d’una línia de molt alta tensió (MAT) al nostre territori, fet que ens ha dut a posar-nos en contacte gent de diferents municipis del Camp de Tarragona amb les mateixes inquietuds. La Plataforma representa una associació amb un caràcter assembleari, transversal i que té per objectius preservar una idea de territori en sentit ampli, tenint en compte l’entorn rural, la pagesia, el medi ambient i l’equilibri paisatgístic. La nostra forma de treball és en comissions; actualment hem organitzat la campanya de NO A LA MAT.

Què és la MAT?

Red Eléctrica de España ha projectat una línia de molt alta tensió que afectaria sis comarques ebrenques i del Camp de Tarragona en els seus 101,10 km de recorregut (Matarranya, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp i Tarragonès). En total es comptabilitzen fins a 17 poblacions afectades: el Masroig, Falset, Pradell de la Teixeta, Duesaigües, Riudecols, Alforja, l’Aleixar, Almoster, la Selva del Camp, Alcover, el Rourell, Vallmoll, la Secuita, els Garidells, Perafort i Vilallonga del Camp.

Perquè no volem la MAT?

L’objectiu del projecte, segons Red Eléctrica, és poder donar sortida a la generació eòlica existent i prevista a la zona, ja que l’actual línia no té prou capacitat i pateix sobrecàrregues. Però sembla ser que la connexió amb la zona del Matarranya pretén també donar sortida ràpida a l’energia generada per les centrals tèrmiques de cicle combinat de la zona i crear una autopista energètica que finalment acabi interconnectant amb l’alta tensió del nord del Principat i França, amb l’Estat Espanyol i amb el nord d’Àfrica. L’Estat espanyol genera més energia de la que consumeix i, per tant, en ven a l’exterior, de manera que aquesta necessitat d’ampliació de capacitat de transport energètic només respon a interessos comercials.

En un moment en què a  les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona s’intenta fer una revitalització de l’espai centrada en el paisatge, els seus valors intrínsecs i la recuperació econòmica sostenible, projectes com la MAT trenquen de dalt a baix aquest esquema. A més, ja existeixen set línies de molt alta tensió: cinc, de 400 kV,  procedents d’Ascó i Vandellòs i dues, de 220 kV, de Riba Roja i els Aubals, de manera que ja hi ha suficient infraestructura per evacuar l’energia. Recordem que el 75 % de l’electricitat catalana s’està produint a la província de Tarragona, segons dades de REE, Eoliccat i del mateix Ministerio de Industria, relatives al període 2010-2011.

En un país com el nostre, que es diu democràtic, trobem imperdonable que des de les institucions polítiques no es consulti la població, la qual representa, per a projectes d’aquestes característiques, i que una qüestió tan crucial com el model energètic no sigui sotmesa a debat públic. (Fragments del Manifest en contra la MAT de Xarxa Sud).

Per a més informació:
Xarxa Sud:  https://xarxasud.wordpress.com/no-a-la-mat/
No a la MAT del Camp: http://lometeope.blogspot.com.es/ Image

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s