Home

(font: El Portal Nou)

Els grups municipals de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i d’Alcoverencs pel Canvi (ApC) han presentat una moció que es debatrà al Ple d’aquest divendres, 5 de juliol, demanant que l’Ajuntament d’Alcover s’oposi a la construcció de la línia elèctrica de Molt Alta Tensió (MAT) i al seu pas pel seu municipi. La moció demana, entre altres, que l’Ajuntament informi a la ciutadania de les afectacions que pot suposar pel territori la línia transport d’energia elèctrica a 400 KV.
Després que els municipis afectats al Priorat i la Terra Alta han iniciat actuacions contra el projecte, SI i ApC proposen que Alcover se sumi al manifest que es redacti contra aquesta infraestructura i que cerqui el consens amb els municipis i administracions afectats pel traçat complert. Tanmateix, proposa que des del Consistori “es fomenti un model de desenvolupament territorial que reverteixi en els seus habitants, que respecti el medi ambient i els béns culturals i naturals, els paisatges i les activitats agràries”.
La moció mostra l’oposició a la línia de la MAT i constata que el municipi d’Alcover se sent especialment afectat i perjudicat “per les constants agressions produïdes en el seu terme municipal a l’hora de suportar la instal·lació de determinades infraestructures” com el traçat de l’AVE, la línia de molta alta tensió a la vall del Glorieta o el gasoducte de gas natural. En aquest sentit, remarquen que la línia no és necessària al territori, ni per l’abastament de la població ni de la seva indústria i, `per contra, pot afectar projectes relacionats amb la qualitat del paisatge com cases rurals o productes agrícoles i afectarà els Parcs Naturals, espais PEIN, LIC’s, ZEPAS i altres espais i espècies d’alt interès natural.
Anuncis

One thought on “SI i Alcoverencs pel Canvi demanen la retirada de la MAT

  1. Sempre és el mateix ,qui te el poder imposa. Cal donar suport a les energies netes, Solar, eolica etc.Els politics no fan res. Permeten que es destrueixi el terriori.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s